Månadsbrev Smaragd

Under mars har vi inlett ett tema runt boken ”Petter och hans fyra getter”. Genom temat fokuserar vi på att utveckla barnens språk och kommunikation. Vårt läroplansmål i temat är: ”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften, ..”(LPFÖ 2018 ss14).

Vi pedagoger har dramatiserat boken för barnen. Barnen har visat stort intresse för sagan i sina lekar. De vill dramatisera boken med rekvisita. De dramatiserar flera gånger och kommunicerar med varandra för att turas om att vara de olika karaktärerna. 

Murre Svart är Petters katt. Murre Svart har gett oss små uppdrag genom att skriva brev till oss.

Under månaden har vi varit i sporthallen och lekt formleken. Vi har sorterat skräp i våra sopkärl på förskolan. Vi har varit på biblioteket och lånat böcker.

Den 21 mars var det rocka sockorna dagen. Vi pratade om att vi är lika mycket värda, att vi ser olika ut, tänker och tycker om olika saker. Barnen har ritat och klippt ut egna sockor i olika färger som vi hängt på väggen. Vi har sjungit och dansat till rocka-sockorna låten.

Vi har börjat med att skriva vad vi har gjort under dagen på tavlan i hallen så kolla gärna på tavlan när ni hämtar ert  barn.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.