Citrin V 12

Har alla vårdnadshavare på Citrin. Denna veckan har vi erbjudit mycket skoj. Vi har fortsatt på dramatiseringen av bockarna bruse genom en ny saga. Rödluvan och vargen, som vi har spelat upp tillsammans med träfigurer.

 

 Vi har även fortsatt med grej of the day där vi har både haft ett djur som ser ut som en hund och äter kött och finns med i rödluvan och låter AUUUOO. Vad kan det vara? Men också haft något som man kan dricka, där fiskarna simmar, något man kan duscha med. Vad kan det vara? Vi såg sedan en film om vattnets kretslopp och pratade med barnen om att det är samma vatten som dinosaurierna hade som vi använder idag.

 

 Vi tog därefter fram en balja med vatten och testade sedan byggde olika legobåtar och testade om de kunde flyta. Vi lyckades! Lego flyter superbra men lego cykeln inte lika mycket. Vi har också testat att bygga en pool men det fungerade inte för legot höll inte tätt. Då kom vi på att vi kunde lägga en plastpåse som skydd och då funkade poolen.

 

Dagen efter det var det is i grej of the day. Vi pratade då om vattnets olika former, fast flytande och gas och gjorde experiment om vad som händer om man lägger is i en gryta? Först smälter den och sedan blir den ånga (gas)  vi diskuterade kan det börja regna inomhus och kopplade tillbaka till filmen vi såg om vattnets kretslopp.

 

Under veckan har barnen varit upptäckare ute. De har gått på skattjakt och hittat massor av pärlor. VI använde sedan barnens skatt till att göra maracas och halsband/armband. Vi har även besökt idrottshallen och innan vi går till maten fått fråga och svara på en fråga med varandra. Dels för att öva på att ställa frågor men också för att lära känna varandra ännu mer. Vilke är ditt favoritdjur ?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.