Natur och Teknik Äventyret

 

  • Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen.

  • Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla: förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling. 

Vi har firat lite påsk, då har vi pysslat, skapat, och haft påskfest.

Vi har ändrat om i våran miljö för att erbjuda flera mötesplatser kopplat till teknik och Natur. I den fria leken är det alltid pedagoger nära som utmanar och stöttar barnen kopplat till våra målområden. Barnen får välja vilket rum de vill ha utifrån de rummen vi erbjuder barnen för dagen. Detta för att det ska kunna finnas pedagoger som är med och leker med barnen.

Vi erbjuder många möjligheter till kreativ lek, vi har också besökt en teater om Liten och skuggan. Schack har varit en ny favorit för barnen att spela.  Isak Nordström och Alexander Lindberg spelar Liten och Skuggan i SkogenVi  lär oss även om våran natur. Just nu har vi tittar närmare på daggmasken. Vi har tillsammans med barnen byggt ett maskin inomhus men även utomhus.

Vi har haft grej of the dag där det var en mask i lådan vi lärde oss vad masken är rädd för, vad den äter och hur stor den blev. Vi har sjungit sånger och målat av masken för att lära oss mer.

När vi cyklade med elcyklarna har vi lärt oss om naturen. Vi har pratat om att vi måste ta hand om våran natur och vad man ska göra med skräpet. Om man har skräp ska man sortera det på återvinningscentralen vi cyklade därför till återvinningscentralen med barnen och visade hur man ska göra.

Självklart har vi hunnit ännu mera men detta är lite vad vi har hittat på i detta målområdet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.