November på Safir

Vi på Safir har börjat analysera rimsången Yxan Byxan. Nu har vi diskuterat om verktyg, kläder, kropps delar och fordon.

 

Vad heter familjen för bokstäver? Ja! Det är alfabetet! Vi jobbade med alfabetet på många olika sätt. Vi lärde oss hur de låter, hur man skriver dem, vilka ord börjar med dem och hur man teckna dem 🙂 Vi fortsätter med alfabetet även nästan månaden tills vi går genom alla bokstäverna 🙂 Barnen visar stort intresse för dem och de flesta kan redan skriva sina namn 🙂 Vi använder EPA modellen under vissa samlingarna då två barn jobbar som ett par med målet att presentera två bokstäver framför sina kompisar. De har egen tid (E) för att tänka vilken strategi de ska använda till presentationen – det är alltid en pedagog för att stödja och vägleda. Sedan genomför de presentationen framför resten av gruppen (P) och kommer det diskussion (A) då alla delar sina tankar med varandra.

Stor plats i vår verksamhet tar en aktivitet som alla barn gillar, att skaffa sina egna böcker 🙂 Vi använder olika sorts material, som tex bokstäver stämplar, bokstäver klistermärken, pyssel material och självklart pennor och suddgummi 🙂 Barnen ska tänka sina egna sagor och med hjälp av pedagogerna ska de ”skriva” dem i en bok. Detta är väldigt uppskattad av barnen 🙂

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.