Hemmagruppen Maj

Barnen har varit indelade i olika grupper denna månad. De har följt sin grupp i skogen, på utflykt och hemma. Hemma på gården har vi gjort olika aktiviteter. Vi har lekt farbror lejon, skattjakt och två namnlekar. I namnleken säger barnet sitt namn och favoritmat och rullar sedan bollen vidare till en kompis. I ”heja leken” springer ett barn i taget runt ringen då resten hejar på och säger barnets namn. I leken med kattögon har de blivit indelade två och två, tillsammans letar de efter kattögon i olika mönster och färger. Enligt förskolans läroplan ska förskolan ” ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler, förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar”. Genom olika lekar har barnen tränat på det sociala samspelet med turtagning, att lyssna på varandras tankar och samarbeta med nya kompisar. Barnen har fått möjlighet att lära känna fler kompisar från andra avdelningar.


Vi har utvecklat den fria leken på gården och gett barnen fler möjligheter till lek genom  stationer och nytt material. I vattenleken har barnen utforskat vattnets egenskaper med olika föremål. De har också lekt affär med olika matförpackningar. Vi har satt upp café och restaurang menyer för att ge inspiration till leken. Vi tycker att det har hjälpt barnen att hitta nya lekar och att utveckla fantasin i leken. Förskolan ska ”ge varje barn förutsättningar att utveckla förmågan att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära, fantasi och föreställningsförmåga,”.

En av dagarna åt vi korv med bröd och frukt ute på gården. Det var mysigt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.