Utforskarna

Denna vecka har vi börjat arbeta med utforskarna. Några barn är utforskare på tisdagen, några på onsdagen samt några på torsdagen. Med andra ord får varje barn följa med en dag till skogen och vara utforskare ?  nedan kan ni se vad vi har hittat på denna vecka. Vi arbetar utifrån läroplanen för förskolan (Lpfö18) och de mål som vi prioriterat denna vecka är;

”utbildningen ska ta sin utgångspunkt i läroplanen och det barnen visar intresse för samt i det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare tillägnat sig. Den ska kontinuerligt utmana barnen vidare genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper” (lpfö18 sida 6).

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja hjälpa andra” (Lpfö18 sida 12).
Vår konkretisering är till en början att lära känna varandra och lära oss varandras namn samt hur vi ska vara mot varandra men även hur vi ska ta hand om vår natur.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.